Welke merken 4-seizoenenbanden zijn er?

Er worden in de markt een heleboel verschillende bandenmerken aangeboden. Van A-merkbanden tot budgetbanden en zelfs milieubewuste banden. De meeste bandenmerken beschikken dan ook over een gamma zomer- en winterbanden. 4-seizoenenbanden behoren niet altijd vanzelfsprekend bij het aanbod van de diverse bandenmerken. Toch zien we de laatste jaren steeds meer bandenmerken een 4-seizoenenband toevoegen aan hun gamma. Welke merken er allemaal 4-seizoenenbanden aanbieden dat vertellen we graag in deze blog.

Autobandencheck welke merken 4-seizoenenbanden zijn er

Waarom zou ik kiezen voor een 4-seizoenenband?

Veel bandenspecialisten, waaronder ook wij, adviseren over het algemeen bijna altijd om te kiezen voor zowel een zomer- als een winterband. Met deze combinatie ben je altijd verzekerd van de juiste rijprestaties in het desbetreffende seizoen. Echter zijn er natuurlijk ook diverse redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een 4-seizoenenband. Deze redenen hebben met name betrekking op je rijstijl. Jouw rijstijl is eigenlijk altijd bepalend voor welke band je kiest.

Je kiest voor een 4-seizoenenband als je:

 • Minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt
 • Voornamelijk in de binnenstad rijdt (woon-/ werkverkeer)
 • Niet tijdens extreme winterse omstandigheden of in wintersportgebieden rijdt
 • Liever niet twee keer per jaar de banden wilt wisselen
 • Kosten wilt besparen op de aanschaf van twee setjes banden

Wat is mijn bandenmaat?

4-seizoenenbanden iets voor jou?

Welke merken 4-seizoenenbanden zijn er?

Inmiddels hebben alle A-merken een 4-seizoenenband in hun assortiment. Merken als Goodyear, Vredesteinen Pirelli staan al langer bekend om hun 4-seizoenenbanden en ook Bridgestone, Continental en Dunlophebben 4-seizoenenbanden op de markt gebracht. Zelfs Michelin, een van de bekendste A-merken, heeft in 2015 voor het eerst een 4-seizoenenband ontwikkelt. Alhoewel zij de Michelin CrossClimate liever geen 4-seizoenenband stempel geven. Ook best wat B-merken zoals Apollo, Hankook, Firestone, Kumho, Uniroyal en Nokian hebben een 4-seizoenenband in hun assortiment. Er zijn niet veel C-merken, of budgetmerken, met 4-seizoenenbanden. Binnen ons aanbod is dat alleen het budgetmerk Nankang. Voor een overzicht van alle merken ga naar onze merkenpagina.

Een kleine greep 4-seizoenenbanden in ons assortiment zijn:

 • Goodyear Vector 4Season Gen 2: Een milieuvriendelijke die het hele jaar door uitmuntende rijprestaties biedt. Deze veelzijdige Goodyear 4-seizoenenband past zich aan alle weersomstandigheden, heeft een goede grip op natte wegen en een goede tractie op zowel nat als droog wegdek. Deze band heeft ook nog eens een laag brandstofverbruik en is gecertificeerd met het sneeuwvloksymbool.
 • Vredestein Quatrac 5: Een design band met geoptimaliseerde prestaties in alle seizoenen. Deze Vredestein 4-seizoenenband biedt perfecte grip op sneeuw en ijs, een korte remweg op natwegdek, meer stabiliteit op droge wegen, is slijtvast, heeft een lage rolweerstand en voldoet aan de eisen van een officiële winterband.
 • Michelin CrossClimate: Veilig rijden onder alle weersomstandigheden, dat is waar deze revolutionaire band voor staat. Een warme zomer, natte herfst of koude winter, deze Michelin 4-seizoenenband biedt goede rem capaciteiten en een uitstekende grip onder alle weersomstandigheden. Deze band is in de winter overal toegestaan en bovendien is het ook nog eens een brandstof besparende band met een langere levensduur.
 • Pirelli Cinturato All Season: Een uiterst veilige, comfortabele en zuinige Pirelli 4-seizoenenband band met uitstekende rijprestaties van een zomerband en de zekerheid van een winterband. Met deze band bent u verzekerd van goede grip op droog en nat wegdek, een korte remweg op nat en een goede tractie op licht besneeuwde wegen.
 • Apollo Alnac 4G All Season: Prima stuurgedrag in bochten op droog wegdek, goede prestaties in de sneeuw en een zeer lage rolweerstand. Allemaal eigenschappen die ervoor zorgen dat deze Apollo 4-seizoenenband een band is die hele hele jaar door veiligheid biedt.
 • Uniroyal AllSeasonExpert: Deze band is ontworpen om bij alle weersomstandigheden, en vooral op nat wegdek, uitmuntende prestaties te leveren. Uniroyal noemt zich niet voor niets de regenexpert onder alle 4-seizoenenbanden.

Kies voor optimale veiligheid

Of je nu kiest voor een Vredestein 4-seizoenenband, een Michelin 4-seizoenenband of een Goodyear 4-seizoenenband, de banden zijn allemaal ontwikkelt voor het zelfde doel: goed presteren onder alle weersomstandigheden. De een presteert net wat beter dan de ander, maar dat is ook zo bij zomer- en winterbanden het geval. Ons advies voor een optimale veiligheid blijft bij het aanschaffen van een set zomerbanden en een set winterbanden

Vind jouw 4-seizoenenband!

Wil jij graag weten welke 4-seizoenenband het beste bij jou past? Download dan nu onze gratis hulpgids!

New call-to-action