Onze populaire merken

Autobandencheck.nl biedt een groot scala aan autobanden van diverse bandenmerken. Of u nu op zoek bent naar banden voor uw personenwagen, een bestelwagen of SUV, u vindt het al snel in onze webshop. Wij hebben onze bandenmerken onderverdeeld in drie segmenten; A-merk, Bewuste keus en Budget. Uiteraard vindt u binnen deze segmenten zowel winter- en zomerbanden als 4-seizoenenbanden.

Banden in het A-merk segment

Banden in dit segment worden ook wel premium banden genoemd. Premium banden bieden vaak meer zekerheid over veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid dan B-merken of budgetbanden. Door de allerlaatste technologische ontwikkelingen zijn A-merken er op gericht om de bestuurder comfort en veiligheid te bieden op de weg. Tevens slijten banden in dit segment minder snel en hebben ze vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt.

Bekende merken als Michelin, Continental, Goodyear en Pirelli zijn hier goede voorbeelden van, maar ook de merken Dunlop, Vredestein en Bridgestone vallen binnen het A-segment.
 

Banden in het bewuste keus segment

Naast A-merken zijn er natuurlijk ook B-merken en deze vallen bij Autobandencheck.nl onder het bewuste keus segment. Banden in dit segment worden over het algemeen geproduceerd door de A-merk fabrikanten, het zijn dus ook vaak tweedelijns merken. Deze banden hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn ontwikkeld om veilig en duurzaam te rijden. Zeker wanneer je niet veel kilometers rijdt op jaarbasis is een band uit dit segment een uitstekende keus.

Onder het bewuste keus segment heeft Autobandencheck.nl de volgende merken gepositioneerd; Fulda, Firestone, GT Radial, Hankook, Kumho, Nokian, Semperit, Uniroyal, Yokohama.
 

Banden in het budget segment

Voor wie op zoek is naar veilige en goedkope banden, is een budgetband voldoende. Deze banden leveren uiteraard geen topprestaties zoals A-merken, maar ze zijn wel veilig. Budgetbanden voldoen namelijk aan de gestelde veiligheidsnormen. Bovendien zijn budgetbanden ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Autobandencheck.nl verkoopt merken als Apollo, Achilles en Nankang in het budget segment.