Sluiten

<% vm.ap.name %>

<% vm.ap.address + vm.ap.number %>
<% vm.ap.postcode %>
<% vm.ap.city %>
<% vm.ap.telefoon %>
<% vm.ap.email %>

Kies je montagepunt

Max. afstand

Gevonden montagepunten (<% assemblyPoints.length %>)

<% ap.name %>

<% ap.name %>

<% ap.address %> <% ap.number %>
<% ap.postcode %>
<% ap.city %>
<% ap.telefoon %>
<% ap.email %>
Maandag
08:30 - 17:00
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
<% ap.zaterdag %>
Zondag
Gesloten

<% ap.city %> (<% getDistanceForAssemblyPoint(ap) %>)

Instellen als montagepunt
Kies een datum

Kies een dagdeel
kies hier een voorkeursdatum en –dagdeel voor de montage van je banden. De definitieve afspraak wordt telefonisch aan je bevestigt.
Het is van belang om een voorkeurs-datum en -dagdeel voor de montage te kiezen, zodat er een montageafspraak ingepland kan worden.
Mijn keuze bevestigen

Garage "" is ingesteld als montagepunt.

100% zeker de juiste band
Altijd de beste montage
Achteraf betalen
"Je banden worden afgeleverd bij het, door jou, gekozen montagepunt zodat je zelf niet met de banden hoeft te sjouwen."

Zomerbanden

In de zomer is de veiligheid op de weg natuurlijk net zo belangrijk als in de winter. De categorie zomerbanden wordt over het algemeen beschouwd als de ´normale´ band en is op zijn best tussen de maanden april en oktober. Net als de winterband, heeft de zomerband eigen kenmerken en eigenschappen voor een veilige reis in de bijbehorende seizoenen. Vanzelfsprekend heerst er een verschil tussen merk, prijs en kwaliteit van iedere zomerband. Des te beter/hoger deze factoren per band worden erkent, des te beter het resultaat van de band en uw auto. Zomerbanden zijn ontworpen om een veilige rit op zowel droog als nat wegdek te garanderen. Bij temperaturen boven de 7°C worden de beste prestaties uit een zomerband gehaald.

Kenmerken van een zomerband

Ieder bandentype is gemaakt van een andere rubbersamenstelling. Het rubber van de zomerband presteert het beste bij warmere temperaturen door de geringe elasticiteit, wat resulteert in meer rolweerstand (zuinig), minder slijtage en een minimaal geluidsniveau. Het loopvlak van de band is het vlakke gedeelte dat het contact met het wegdek vormt. Dit is per auto een oppervlakte van maar vier handpalmen. Met een breder loopvlak onderscheidt de zomerband zich van de winterband en beschikt de auto over meer grip tijdens het rijden in de warmere maanden.

 

Wanneer kiest u voor een zomerband?

Zomerbanden presteren het beste bij temperaturen boven de 7°C. Vanaf maart worden vaak al de eerste winterbanden omgewisseld voor zomerbanden. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want vanaf 21 maart begint de lente en dat betekent hogere temperaturen. Zomerbanden bieden meer grip en de remweg is korter dan een winterband in zomerse weersomstandigheden. Tevens slijten winterbanden sneller bij hogere temperaturen.

 

Voordelen van zomerbanden:

·         Bij temperaturen boven de 7 °C bieden zomerbanden meer grip

·         De hardheid van het rubber biedt een betere wegligging van de auto met meer comfort tussen de maanden april en november

·         Zomerbanden hebben een minimale slijtage tijdens de warmere maanden

·         Zomerbanden hebben een lagere rolweerstand ten behoeve van de duurzaamheid

·         Het geluidsniveau van zomerbanden is dalend