De beste winterbanden uit de winterbandentest 2020

Een set goede winterbanden onder je auto is van essentieel belang voor je eigen veiligheid en die van je medepassagiers. Maar vind je het lastig om de juiste keuze te maken door het grote aanbod in winterbanden dan is de ANWB winterbandentest altijd een mooi hulpmiddel. De ANWB winterbandentest 2020 is weer gepubliceerd en om je een beetje op weg te helpen zullen we, per bandenmaat, de drie beste winterbanden uit deze test onder de aandacht brengen. Wil je het gehele overzicht van alle winterbanden uit de winterbandentest dan verwijzen we je graag naar de site van de ANWB. Dit keer zijn de tests uitgevoerd in de bandenmaten 205/55R16 en 235/55R17.


autobandencheck_winterbandentest2020

De drie best geteste winterbanden met bandenmaat 205/55R16

De ANWB heeft diverse winterbanden getest met bandenmaat 205/55R16. Uit deze testresultaten zijn de volgende banden als beste uit de test gekomen:

  • Bridgestone Blizzak LM005
  • Michelin Alpin 6
  • Dunlop Winter Sport 5

Bridgestone Blizzak LM005

De Bridgestone Blizzak LM005 heeft een score van 4 sterren. Uit de test is naar voren gekomen dat deze winterband zeer goed scoort op een nat wegdek, bij sneeuw en ijs. Ook op een droog wegdek staat deze band goed aangeschreven. Helaas maakt de band ten opzichte van andere merken relatief veel lawaai en is de slijtage wat hoger dan gemiddeld.

Michelin Alpin 6

Ook de Michelin Alpin 6 heeft een score van 4 sterren. Deze band scoort goed op een droog wegdek en zelfs goed tot zeer goed op een nat wegdek. Ook op sneeuw en ijs levert deze band goede prestaties. En één van de andere pluspunten is dat de band niet hard slijt. Dit is fijn voor uw portemonnee.

Dunlop Winter Sport5

Deze winterband scoort vier sterren. De Dunlop Winter Sport 5 heeft zeker een aantal zeer goede pluspunten; op een nat wegdek en op sneeuw scoort deze band van goed tot zeer goed en ook de slijtvastheid van de band is uitstekend waardoor je langer met je winterbanden doet. We moeten je echter wel wijzen op een paar minpunten en dat is dat de remweg gemiddeld langer is op een droog wegdek en het is een relatief lawaaiige band.

Voor een uitgebreid overzicht van de winterbandentest 2020 in de bandenmaat 205/55R16, verwijzen wij je naar de site van de ANWB. Bovenstaande winterbanden zijn allemaal te bestellen via onze webshop.

De drie best geteste winterbanden met bandenmaat 235/55R17

Ook in de maat 235/55R17 heeft de ANWB diverse typen winterbanden getest. Uit deze testresultaten kwamen de Michelin Pilot Aplin 5, Bridgestone BLizzak LM005 en Goodyear UltraGrip Performance+ als drie beste uit de test. De testresultaten beschrijven we hieronder.

Michelin Pilot Alpin 5

De Michelin Pilot Alpin 5 winterband krijgt van de ANWB een score van vier sterren. Deze band scoort goed tot zeer goed om een droog wegdek en goed op een nat wegdek. De wegligging van deze band is ook zeer goed bij nat weer. Op sneeuw doet deze band het uitstekend en scoort deze band zelfs het beste uit deze test. Er zit echter ook een klein minpuntje aan deze band en dat is dat de band relatief lawaaiig is.

Bridgestone Blizzak LM005

Deze winterband scoort drie sterren. Deze winterband doet het zeer goed op een nat wegdek en presteert goed in de sneeuw. Tevens is de Bridgestone Blizzak LM005 een zuinige band ten opzichte van de andere best geteste banden. Het enige minpuntje van deze band is dat er lichte tekortkomingen zijn op een droog wegdek.

Goodyear UltraGrip Performance+

De winterband Goodyear UltraGrip Performance+ krijgt van de ANWB drie sterren. Deze winterband van het merk Goodyear doet het goed op zowel een nat wegdek als bij sneeuw en ijs. En naast de Bridgestone Blizzak LM005 is deze band ook zuinig in verbruik. Echter deze band heeft hetzelfde minpuntje als de Bridgestone Blizzak LM005 en dat is dat er lichte tekortkomingen zijn op een droog wegdek.

Voor een uitgebreid overzicht van de winterbandentest 2020 in de bandenmaat 235/55R17, verwijzen wij je naar de site van de ANWB.

Meer weten over winterbanden?

In onze gids ‘Alles over winterbanden’ lees je onder andere wanneer het tijd is om je zomerbanden om te wisselen naar winterbanden, wat is een goede winterband, hoe controleer je je winterbanden en nog veel meer wat je moet weten over winterbanden. De complete gids ‘Alles over winterbanden’ kun je gratis bij ons downloaden.

New call-to-action