De beste winterbanden uit de ANWB winterbandentest 2019

De winterbandentest van de ANWB is een mooie leidraad als je op zoek bent naar nieuwe winterbanden en je geen idee hebt wat voor merk c.q. type winterbanden je het beste kunt aanschaffen voor onder je auto. Je wilt immers voor jouw auto het allerbeste. Je wilt veilig en comfortabel rijden, ook in barre winterse weersomstandigheden. Voor 2019 zijn de testresultaten weer bekend. Dit jaar heeft de ANWB de bandenmaat 185/65R15T voor personenwagens getest en voor het eerst de winterband voor bestelauto’s  in de maat 205/65R16C. Tevens gelden deze testresultaten natuurlijk ook voor de andere bandenmaten.

autobandencheck ANWB winterbandentest 2019

De top 5 van de beste winterbanden uit de winterbandentest 2019 voor personenwagens

Van de 16 winterbanden die door de ANWB zijn getest, zetten wij de 5 beste winterbanden voor je op een rijtje:

 1. Dunlop Winter Response 2: deze winterband krijgt 4 sterren. 4 sterren wil zeggen dat de score ‘goed’ is. De Dunlop Winter Response 2 presteert goed tot zeer goed op natte en besneeuwde wegen. Tevens is deze band zeer zuinig in het verbruik.
 2. Pirelli Cinturato Winter: ook deze band krijgt van de ANWB 4 sterren. De Pirelli Cinturato Winter presteert heel goed tot zeeg goed op nat wegdek. Deze band scoort eigenlijk heel goed op alle testonderdelen.
 3. Continental WinterContact TS860: deze winterband krijgt van de ANWB, 3 sterren. 3 sterren staat voor ‘voldoende’. Deze winterband presteert goed tot zeer goed op een nat wegdek. Tevens presteert de band goed op een droog en besneeuwd wegdek. Ook voor de portemonnee is dit een interessante band want de band is laag in het verbruik.
 4. Michelin Alpin A4: De Michelin Alpin A4 krijgt van de ANWB 3 sterren. Deze winterband presteert goed op een droog en nat wegdek en heeft een uitzonderlijk goede slijtvastheid.
 5. Hankook Winter i*cept RS2 W452: deze winterband heeft 3 sterren gescoord. De Hankook Winter I*cept RS2 W452 presteert goed op een droog, nat en besneeuwd wegdek. Vooral op het onderdeel aquaplaning zijn de scores zeer goed. Deze band heeft een prima slijtvastheid.


Bridgestone Turanza T005

De top 3 van de beste winterbanden uit de winterbandentest 2019 voor bestelauto's

Van de 15 winterbanden die door de ANWB zijn getest, zetten wij de 3 beste winterbanden voor je op een rijtje:

 1. Continental VanContact Winter: De Continental VanContact Winter heeft een score van 3 sterren. 3 sterren wil dus zeggen: goed. Uit de test kwam naar voren dat deze winterband als beste presteert op een droog- en nat wegdek. Op geen enkel testonderdeel scoort deze band onvoldoende.
 2. Michelin Agilis Alpin: Deze winterband voor bestelauto’s is met 3 sterren uit de test gekomen. De Michelin Agilis Alpin is zeer voordelig in het gebruik en slijt minder hard. Dus ook goed voor de portemonnee. Tevens presteert de band voldoende op een nat wegdek en bij sneeuw en ijs een ruim voldoende. Op een droog wegdek scoort de band een voldoende.
 3. Pirelli Carrier Winter: De Pirelli Carrier Winter is met 3 sterren uit de test gekomen. Deze winterband heeft een score van goed tot zeer goed op het verbruik en heeft een goede score op een droog wegdek en de slijtvastheid. Op sneeuw en ijs presteert de band ruim voldoende en op natte wegen een voldoende.  

Waar let de ANWB op bij het testen van winterbanden?

De ANWB let bij het testen van de winterbanden op de volgende punten:

 • Rijeigenschappen: gedrag in het dagelijks verkeer
 • Veilig weggedrag: gedrag in noodsituaties. Remmen op een droog wegdek.
 • Op een nat wegdek worden de remmen getest, aquaplaning en wegligging en zijdelingse grip zowel bij gewoon rijden als in noodsituaties
 • Op sneeuw worden de remmen getest en de grip bij wegrijden en sturen
 • Op ijs wordt er op remmen en sturen getest
 • Het geluid van de banden wordt getest
 • En er wordt gekeken naar het brandstofverbruik als gevolg van de rolweerstand van de band

N.a.v. van bovenstaande punten kunnen de banden de volgende beoordeling krijgen:

Zeer goed:
⭐⭐⭐⭐⭐
Goed:
⭐⭐⭐⭐
Voldoende:
⭐⭐⭐
Matig:
⭐⭐
Slecht:

De complete winterbandengids: Alles over Winterbanden

 Meer weten over winterbanden? Download onze complete winterbanden gids hier gratis!

New call-to-action