Winterbanden merken

Als het weer tijd wordt om je zomerbanden om te wisselen naar winterbanden dan heb je in bandenland een keuze uit vele merken winterbanden. Bij Autobandencheck.nl kun je zowel winterbanden bestellen in de A-merken, Bewuste keus merken en Budget merken. Heb je voor een bepaald merk gekozen dan zal je zien dat een merk weer bestaat uit diverse type-banden. Met behulp van deze blog zullen we je proberen een beetje weg wijs te maken in alle winterbanden merken.

winterbanden merken

Een aantal merken/type winterbanden voor je op een rijtje

Vrijwel ieder bandenmerk heeft in zijn assortiment winterbanden. Bekende A-merken die goede kwalitatieve winterbanden op de markt hebben gebracht zijn o.a.; Vredestein, Michelin, Goodyear en Continental. Naast de A-merken winterbanden zijn er natuurlijk ook goedkopere (maar zeker niet minder veilige) alternatieven. Om je op weg te helpen met het vinden van de juiste winterband zetten wij voor je een aantal merken/type winterbanden op een rijtje. De winterbanden die wij voor je op een rijtje hebben gezet, zijn o.a. goed uit de winterbandentests naar voren gekomen. 

A-merk

Bewuste keus

  • Nokian WR D4
  • Firestone Winterhawk 3
  • Uniroyal MS plus 77

Budget merk

  • Nankang SV-2
  • Apollo Alnac 4G Winter

Wanneer is het tijd voor winterbanden?

Als je al een set winterbanden hebt dan komt er in het najaar het moment dat je de banden om gaat wisselen van zomer- naar winterbanden. Wanneer je precies moet wisselen lees je in het volgende blogartikel Winterbanden wisselen, wanneer moet dat? Heb je de banden thuis opgeslagen dan is het handig om dit blog te lezen zodat je weet wanneer je het beste de banden kunt wisselen. Voordat je de banden gaat wisselen van zomer- naar winterbanden is het altijd van groot belang, voor je eigen veiligheid, dat je controleert of je winterbanden nog verantwoord zijn om de weg mee op te gaan. Maar hoe kun je aan je winterbanden zien of ze nog verantwoord zijn om mee te rijden? Dat heeft te maken met diverse factoren. Je leest hier alles over in ons blog Autobanden vervangen, wanneer moet dat? Is je auto toe aan nieuwe winterbanden dan bestel je je winterbanden gemakkelijk en eenvoudig via Autobandencheck.nl.

Zijn je winterbanden aan vervanging toe?

Voor als je twijfelt of je winterbanden nog goed genoeg zijn hebben wij een test opgemaakt. Deze test geeft je na het beantwoorden van 10 vragen advies over het vervangen van je winterbanden of niet. Doe de test hier!

Bridgestone Turanza T005

 Heb je helemaal nog geen winterbanden dan is het toch belangrijk om er eens goed over na te denken dit wel te doen. In ons blog; Vijf redenen om voor winterbanden te kiezen, lees je hoe belangrijk het is voor je eigen veiligheid om winterbanden aan te schaffen.

Winterbanden in het buitenland

Wanneer je van plan bent om met de auto door het buitenland te rijden of op wintersport te gaan, dan raden wij je aan om altijd even goed vooraf te checken waar winterbanden verplicht zijn. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar ieder land heeft zo haar eigen Regels.

Waar zijn winterbanden verplicht

De complete winterbandengids "Alles over Winterbanden"

In onze complete gids "Alles over Winterbanden" lees je meer over de voordelen van winterbanden, het verschil tussen zomer- en winterbanden, winterbandenplicht en hoe je kunt controleren of je winterbanden nog goed zijn. Deze winterbandengids kun je gratis downloaden.