Welke merken autobanden zijn er?

Op de Nederlandse markt zijn ruim 150 verschillende merken banden verkrijgbaar, uiteenlopend van de bekende A-merken tot aan budgetmerken. 

autobandencheck welke merken banden zijn erA-merken banden van uitstekende kwaliteit

Vanuit de historie worden Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear, Pirrelli en Dunlop gezien als de topmerken die hoogwaardige kwaliteit autobanden op de markt brengen. Voor dit type banden betaal je doorgaans een wat hogere prijs, maar dit is direct terug te zien in de prestaties, veiligheid en levensduur van de banden.

Wanneer je de kosten van de band terug rekent naar de kosten per kilometer dan liggen die van de A-merken banden niet veel hoger dan die van de bewuste- of budget banden merken. Dit wordt met name veroorzaakt doordat A-merken banden een langere levensduur kennen. 

Merken banden voor de bewuste en budget koper

Onder bewuste merkbanden vallen merken als Apollo, Firestone, Fulda, GT Radial, Nokian, Toyo, Uniroyal en Yokohama. Banden uit het bewuste keus assortiment hebben een acceptabele kwaliteit, maar doen wel iets onder voor de A-merken autobanden. Banden merken uit het bewuste keus assortiment zijn namelijk vaak gericht op een bepaalde prestatie, zoals korte remafstand of goede wegligging, waar A-merken juist gericht zijn op kwaliteit met betrekking tot het totaalplaatje.

Budgetmerken zijn er ook veel op de markt. Dit zijn banden merken die aantrekkelijke prijzen bieden, maar dat is wel terug te zien aan de prestaties. Ook deze budgetbanden voldoen aan alle door de Nederlandse wet gestelde eisen, anders mogen ze in Nederland simpelweg niet verkocht worden. Je kunt er dus vanuit gaan dat het prima banden zijn. Een budgetband kan eveneens een goede autoband zijn, het hangt echter af van je rij-doelen en rijgedrag. Wanneer je weinig rijdt of juist van plan bent je auto te gaan verkopen, dan is een budgetband een prima keuze.

Welke merken autobanden raden wij aan

Uit onderzoek van Autoweek is gebleken dat in Nederland in 71% van de gevallen gekozen wordt voor een top 10 autobanden merk. Daarbij wordt het vaakst gekozen voor een Michelin band, gevolgd door een Continental band, een Vredestein band, Bridgestone band of een Goodyear band. 

Nieuwe banden nodig?

Denk jij dat je banden aan vervanging toe zijn, maar je weet het niet helemaal zeker?
Doe dan de test en na het invullen van 10 vragen weet je direct of je nieuwe banden moet aanschaffen. 

Bridgestone Turanza T005