De nieuwste autobanden trends

Wat zijn de nieuwste trends op autobanden gebied? Als je de woordjes ‘nieuwste trends’ hoort  dan denk je niet meteen aan autobanden. Je zal eerder denken aan de nieuwste trends in de mode, woninginrichting, technologie en zo kun je er vast nog wel meer bedenken. Maar ook de ontwikkelingen in de bandenindustrie staat niet stil. Zo is men bijvoorbeeld bezig om stillere banden te produceren en banden te produceren waar geen lucht in hoeft. Tevens zijn bandenfabrikanten bezig om autobanden te ontwikkelen met slimme sensoren die er voor gaan zorgen dat je het hele jaar door op één type band kunt rijden.

autobandencheck-de nieuwste autobanden trends

Steeds stillere autobanden

Maken je banden teveel geluid? Dat kan diverse oorzaken hebben. Dit kan een versleten wiellager zijn, onjuiste bandenspanning of een band die verkeerd gemonteerd is. Bandenfabrikant Goodyear heeft een slimme uitvinding bedacht voor lawaaiige banden, namelijk de bekroonde Sound Comfort technologie. Als deze technologie wordt toegepast in de banden dan wordt het geluid wat je in je auto hoort tot 50% verminderd. Deze technologie houdt in dat er van schuimrubber een ingebouwde geluidsbarrière zit. Deze geluidsbarrière zorgt er voor dat de luchttrillingen verminderen en het interieurgeluid van je auto onderdrukt wordt terwijl je rijdt. Deze technologie wordt door bandenfabrikant Goodyear toegepast in zomer- en winterbanden.

 

autobandencheck sound comfort technologie


autobandencheck contisilentBandenfabrikant Continental heeft ook een technologie ontwikkeld die er voor zorgt dat je banden minder geluid maken. Deze technologie wordt “de Conti-Silent technologie” genoemd. Deze technologie wordt door Continental alleen nog maar op zomerbanden toegepast.

Autobanden zonder lucht

Niet meer op te slappe banden rijden omdat je vergeten bent te kijken of de bandenspanning van je banden nog wel op peil is, of per ongeluk je banden te hard opgepompt waardoor het risico op een klapband ontstaat. Het zal nog niet meteen zo’n vaart lopen maar bandenfabrikanten zijn zich wel aan het focussen op autobanden zonder lucht. De voordelen van banden zonder lucht:

  • Geen lekke band meer
  • Gaan langer mee dan banden met lucht
  • Beter voor het milieu omdat deze banden gemaakt zijn van recyclebaar materiaal
  • Niet vaak meer naar de garage voor een reparatie of nieuwe band
autobandencheck hankook luchtloze band

Deze banden zonder lucht zijn speciaal ontworpen voor de zelfrijdende, elektrische auto. De zelfrijdende, elektrische auto zal in de toekomst steeds meer ons straatbeeld verrijken, vooral in de grote steden. Auto’s zullen zuiniger rijden omdat de banden een laag gewicht hebben. 
Het merk Goodyear kwam in 2018 al met de revolutionaire Qxygene conceptband. Maar ook Michelin en Hankook hebben niet stil gezeten.
Beide bandenfabrikanten hebben een conceptband zonder lucht ontwikkeld.

Autobanden met slimme sensoren

autobandencheck connected band hankook

Hoe fijn en kostenbesparend zou het zijn als we een heel jaar lang op één type band kunnen rijden. Bandenfabrikant Hankook is volop bezig met het ontwikkelen van een band met slimme sensoren. Door deze sensoren kan de band de weg-informatie scannen en rekening houden met veranderingen in de weg-omstandigheden. De gescande gegevens van de sensoren worden verwerkt via EAP-technologie die blokken en groeven op het loopvlak van de band vormt door onderdelen van het bandenprofiel in- of uit te schuiven. Op deze manier wordt de waterafvoer bij regen verbeterd. Naast het scannen van de weginformatie is het natuurlijk ook super fijn als je vanuit je luie stoel weet wat de staat van je autoband is. Is de bandenspanning nog voldoende? Zit er nog genoeg profiel op de band? Hoe is het met de slijtage van de band? Bandenfabrikanten Michelin en Continental zijn volop bezig met de ontwikkeling van zo’n band ook wel de “connected band” genoemd.  Je kunt er vanuit gaan dat de autoband over 20 jaar er heel anders uit ziet.

Volg de laatste trends

Ook wij volgen de laatste trends op het gebied van de autobanden dus wil je graag op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of raadpleeg regelmatig onze site.

Meld je nu aan