Wat is volgens Autobandencheck de beste winterband om aan te schaffen?

Ben je op zoek naar winterbanden en vraag je je af wat nu de beste winterband is om voor je eigen auto aan te schaffen dan kunnen wij je zeker van advies voorzien. De beste winterband is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het kiezen van de juiste winterband is ook van diverse factoren afhankelijk. Aan het einde van dit blog heb je de mogelijkheid om een persoonlijke offerte aan te vragen. Naar aanleiding van een aantal vragen, hebben wij een goed beeld en kunnen wij je een passend advies geven.

Wat is volgens Autobandencheck de beste winterband om aan te schaffen

Welke factoren spelen een rol met het vinden van de beste winterband voor onder je auto

Zowel bij het vinden van de beste zomerbanden als bij het vinden van de beste winterbanden is het belangrijk om te weten wat voor soort rijder je bent:

 • Ben je een sportieve rijder?
 • Ben je een zakelijke rijder?
 • Ben je een rustige rijder?
 • Rij je korte afstanden of juist lange trajecten?
 • Rij je het meeste op snelwegen of provinciale wegen?
 • Rij je veel kilometers op ruw terrein?

In ons blog Autobanden kopen? Wat voor rijder ben jij?, worden bovenstaande punten allemaal stuk voor stuk uitgebreid uitgelegd.

Winterbandentest

Een prima hulpmiddel om te gebruiken als je niet weet wat de beste winterband is om aan te schaffen zijn de winterbandentests die ieder jaar weer worden uitgevoerd door o.a. ANWB, AutoWeek, AutoBild, ADAC etc. Wat wordt er onder andere getest om uiteindelijk tot de beste winterband te komen? Een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje:

 • Veilig weggedrag
 • Geluid van de banden
 • Brandstofverbruik
 • Slijtage van de band
 • Remmen tijdens diverse weersomstandigheden

Bridgestone Turanza T005

Zorg goed voor je autobanden

Heb je uiteindelijk de beste winterband voor onder je auto gevonden dan is het van groot belang dat je de winterbanden goed onderhoud. Met goed onderhouden bedoelen wij dat je zeker één keer in de maand de bandenspanning moet controleren. In ons blog ‘Hoeveel bar in een autoband?’ gaan wij hier dieper op in en lees je wat de gevolgen kunnen zijn als de bandenspanning van je winterbanden verwaarloost.

Naast het controleren van de bandenspanning is het ook belangrijk dat je regelmatig de profieldiepte van de winterband controleert. Je wilt toch niet op gladde banden rijden tijdens barre weersomstandigheden. Dit kan grote gevolgen hebben. In ons blog ‘Wat is het minimale profiel van een autoband?’ lees je alles over de profieldiepte van een band en hoe je die op eenvoudige wijze zelf kunt controleren

Lees alles over winterbanden in de complete winterbandengids

Wanneer moet je winterbanden wisselen, wat is het verschil tussen winter- en zomerbanden en waar in Europa zijn winterbanden verplicht? Dit en nog meer weetjes over winterbanden lees je in onze complete gids "Alles over Winterbanden". Download de gids hier!