Waar moet ik op letten als ik winterbanden koop?

Wij kunnen niet in je portemonnee kijken maar als het om je eigen veiligheid gaat, adviseren wij je, zodra de klok weer in de winterstand gaat, je zomerbanden om te wisselen naar winterbanden. De vierseizoenenband is zeer in opkomst en zeker een mooi alternatief maar biedt niet de ultieme veiligheid in de wintertijd zoals een winterband. Vooral als je dagelijks op de weg zit, raden wij u aan om op winterbanden te rijden. In ons blog Vijf redenen om voor winterbanden te kiezen wordt het nog eens goed uitgelegd waarom het rijden op winterbanden zo belangrijk is. Maar waar moet je nu op letten als je winterbanden gaat kopen? Je leest het in deze blog.

waar moet ik op letten als ik winterbanden koop

Goed oriënteren

Voordat je winterbanden gaat aanschaffen, is het verstandig om je goed te oriënteren. Om je op weg te helpen is het altijd handig om de bandentests van bijvoorbeeld de ANWB te raadplegen. In deze bandentests staan welke winterbanden goed zijn, welke winterbanden minder goed zijn en ook de reden waarom winterbanden goed of minder goed zijn. De geteste banden worden ook weergegeven met een ster-codering. Hoe meer sterren hoe beter de band. Het wil niet zeggen dat de winterbanden die minder goed uit de test komen niet geschikt kunnen zijn voor onder jouw auto. Lees meer over de beste banden uit de winterbandentest in ons blog: De beste winterbanden uit de ANWB winterbandentest 2019

Naast de winterbandentests kun je natuurlijk online veel informatie inwinnen over winterbanden. Er zijn allerlei websites die winterbanden aanbieden. 

New call-to-action Complete Winterbandengids

Om jou nog beter te kunnen ondersteunen bij de keuze voor winterbanden hebben we een complete gids "Alles over Winterbanden" opgesteld met informatie over het voordeel van winterbanden, het verschil tussen zomer- en winterbanden, winterplicht in Europa, onderhoud van winterbanden en nog veel meer.

Download de complete gids

Nuttig om te weten

  • Uit ervaring is gebleken dat hogere snelheidscoderingen (zoals V tot 240 km/n en W tot 270 km/h) het duidelijk moeilijker hebben in de sneeuw. Je kunt beter voor snelheidscodering T (tot 190 km/h) of H (tot 210 km/h) kiezen dan kom je verder in de sneeuw
  • Veel geteste brede winterbanden (225) boeten in als het aankomt op aquaplaning. Wel goed om even te onthouden omdat de sneeuw bij strooi of dooien verandert in een sneeuwpap.
  • Voordat je de juiste winterbanden kiest, ga goed na wat je eigen wensen, rijstijl en gebruik is
  • In ons blog Winterbanden merken worden een aantal merken/type winterbanden voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Zijn jouw winterbanden aan vervanging toe?

Heb jij nieuwe banden nodig of kun je nog wel even doorrijden? Als je dit graag wilt weten dan adviseren wij om onze test te doen. Je beantwoord enkele vragen en je weet direct of je jouw banden moet vervangen of niet. De test doe je hier!