De beste zomerbanden uit de ANWB zomerbandentest 2020

De zomerbandentest 2020 van de ANWB is weer gepubliceerd. Deze zomerbandentest van de ANWB is altijd een mooie leidraad als je op zoek bent naar nieuwe zomerbanden en je niet zo goed weet wat voor band je nu moet kiezen. Dit jaar heeft de ANWB de volgende bandenmaten getest: 225/40R18Y en de 235/55R17W/Y. De eerste maat behoort tot de sportieve klasse en de tweede maat is een maat die veel voorkomt bij de SUV’s. We zetten de best geteste zomerbanden voor je op een rijtje.   

autobandencheck - zomerbandentest ANWB

De best geteste zomerbanden met bandemaat 225/40R18Y

 • Michelin Pilot Sport 4
  • Deze zomerband van Michelin krijgt vier sterren. Vier sterren wil zeggen dat het een goede band is. Eigenlijk zit deze band tussen goed en zeer goed in. De band presteert namelijk van goed tot zeer goed op een droog en nat wegdek maar tevens ook op verbruik en slijtvastheid. Eigenlijk heeft deze band geen minpunten dus met andere woorden een terechte testwinnaar.
 • Continental PremiumContact 6
  • Ook deze zomerband van het merk Continental krijgt vier sterren als waardering. Vooral met remmen en wegligging op een nat wegdek scoort deze band fantastisch. De slijtvastheid van de band is ook prima. Het enige minpuntje is dat de band iets minder goed presteert op een droog wegdek en dat de band behoorlijk lawaaierig is.
 • Goodyear Eagle F1 Asym 5
  • Deze zomerband van het merk Goodyear krijgt als waardering ook vier sterren. Deze band presteert goed tot zeer goed op een droog wegdek en krijgt de waardering goed op een nat wegdek. Het verbruik en de slijtvastheid wordt ook met een goed tot zeer goed gewaardeerd. Een klein minpuntje is, ten opzichte van de andere best geteste banden, dat de zijdelingse grip op een nat wegdek minder is.

De best geteste zomerbanden met bandenmaat 235/55R17W/Y

 • Michelin Primacy 4
  • Deze band is niet voor niets met vier sterren gewaardeerd. De band heeft werkelijk geen enkele tekortkoming. Zowel op een droog als nat wegdek presteert de band van goed tot zeer goed. Tevens is deze zomerband stil, laag in verbruik en heeft een zeer goede slijtvastheid. De ideale band voor onder uw SUV.
 • Bridgestone Turanza T005
  • Deze zomerband heeft een waardering van vier sterren gekregen. De band presteert van goed tot zeer goed op een droog en nat wegdek. De band is zuinig in verbruik en je kunt er lang plezier van hebben want slijten doet de band minder snel. De banden maken wel enig geluid maar dat is voor in de auto niet storend. Buiten de auto is het afrolgeluid wel hoger dan gemiddeld.
 • Pirelli Cinturato P7
  • Deze zomerband van het merk Pirelli heeft als waardering vier sterren gekregen. Deze band presteert goed tot zeer goed op een droog wegdek maar ook op een nat wegdek presteert deze band goed. Tevens scoort de band goed op het verbruik en de op slijtvastheid maar houd er rekening mee dat de band toch wel iets sneller slijt dan het gemiddelde

In ons blog hebben wij maar een aantal banden uit de ANWB zomerbandentest 2020 naar voren gebracht. Nieuwsgierig naar de testresultaten van nog meer zomerbanden, ga naar:
ANWB zomerbandentest 2020.

Meer te weten komen over zomerbanden?

In onze complete zomerbandengids vind je informatie over hoe je de juiste zomerband kunt kiezen, hoe je zomerbanden goed kunt onderhouden, wanneer je zomerbanden moet wisselen, wat het verschil is tussen zomer- en winterbanden en nog veel meer. Je kunt de complete gids "alles over zomerbanden " gratis bij ons downloaden.