De beste banden uit de zomerbandentest 2019 volgens de ANWB

Zijn je zomerbanden dit jaar aan vervanging toe of ben je op zoek naar nieuwe zomerbanden maar weet je door het grote aanbod niet meer waar je voor moet kiezen, raadpleeg dan de zomerbandentest 2019 van de ANWB.  De zomerbandentest 2019 is een mooie leidraad om de juiste keuze te maken.  In deze test wordt onder andere getest op remweg, veiligheid, geluidsproductie en slijtvastheid.autobandencheck - ANWB zomerbandentest 2019-1

 Wat voor soort banden zijn er getest?

Dit jaar heeft de ANWB er voor gekozen om de test uit te voeren op de personenwagenband 185/65R15H en op een bandenmaat speciaal voor bestelauto’s namelijk de 215/65R16C. Heb je geen idee wat er voor bandenmaat onder jou auto zit dan kun je dat aflezen aan de zijkant van de band. In ons blog “Wat is mijn bandenmaat” wordt eenvoudig uitgelegd waar je de maat van de band kunt vinden en hoe je de maat van de band moet lezen. Het is dus niet zo, mocht je een andere bandenmaat onder je auto hebben dan de ANWB getest heeft,  je niets aan de test hebt. Het gaat namelijk om alle maten van het merk/type band die in dat merk/type band leverbaar zijn. Een voorbeeld om het te verduidelijken:

  • De Bridgestone Turanza T005 in de maat 185/65R15H heeft het beste gescoord in de test van dit jaar. Dit geldt dan tevens ook voor de andere maten die van dit type band leverbaar zijn.

Welke bandenmerken hebben de beste score in de zomerbandentest 2019?

Het totale overzicht van de geteste banden kun je terug vinden op de website van de ANWB. Wij zullen in dit blog de 4 best geteste merken onder de loep nemen. Het betreft zomerbanden voor de personenwagen.

  • Op nummer 1 staat de Bridgestone Turanza T005*. De Bridgstone Turanza T005 heeft als eindoordeel een “Goed” gekregen. Deze zomerband presteert het beste op zowel een droog als nat wegdek. Het enige minpuntje is dat het afrolgeluid (buiten de auto) wat hoger ligt dan gemiddeld.
  • Op nummer 2 staat de Vredestein Sportrac 5*. Ook de Vredestein Sportrac 5 heeft als eindoordeel een “Goed” gekregen. Deze zomerband presteert uitstekend op een droog en nat wegdek en heeft een goede slijtvastheid. Het mooie van deze zomerband is dat er geen enkel minpuntje naar voren is gekomen tijdens het testen.
  • Op nummer 3 staat de Michelin Crossclimate+*. De Michelin Crossclimate+ is een vierseizoenen band die als eindoordeel een “Voldoende” heeft gekregen. De slijtvastheid van deze vierseizoenenband is uitzonderlijk goed en tevens op het onderdeel remmen op nat wegdek scoort deze band zeer goed. Een klein minpuntje is een lichte tekortkoming (vooral remmen) op droog wegdek.
  • Op nummer 4 staat de Goodyear Efficient Grip Performance*. Deze zomerband scoort heel goed op een droog wegdek en heeft een laag verbruik. Eigenlijk scoort deze zomerband op geen enkel testonderdeel onvoldoende. Het enige minpuntje is een lichte tekortkoming op nat wegdek.

Ook voor de bestelauto’s geven wij je een overzicht van de 4 best geteste zomerbanden. De rest kun je terug vinden op de website van de ANWB.

  • Op nummer 1 staat de Apollo Altrust*. De Apollo Altrust krijgt als eindoordeel een “Goed”. Deze bestelband doet het erg goed op een droog wegdek en scoort een ruim voldoende op een nat wegdek. Het is een band die eigenlijk geen onvoldoendes scoort.
  • Op nummer 2 staat de Goodyear Efficient Grip Cargo*. Ook deze bestelband krijgt als eindoordeel een “Goed”. Deze band scoort goed op een droog wegdek en heeft een uitstekende slijtvastheid.
  • Op nummer 3 staat de Pirelli Carrier*. De Pirelli Carrier krijgt als eindoordeel een “Goed”. De ANWB vindt deze band een echte aanrader omdat de band overal voldoende scoort. Het is een band waar je lang plezier van kunt hebben.
  • Op nummer 4 staat de Nokian cLine*. Deze bestelband heeft een prima score en wordt door de ANWB echt aangeraden. Het enige minpuntje is dat de band iets sneller slijt dan het gemiddelde.

De complete gids "Alles over Zomerbanden"

Wil je nieuwe zomerbanden aanschaffen, maar weet je niet precies waarom en welke zomerbanden je aan moet schaffen. Met behulp van onze complete gids "Alles over Zomerbanden" geven we je alle fijne weetjes over zomerbanden om de keuze voor jou te vergemakkelijken. Je download de gids hier.