Check eenvoudig de juiste bandenspanning

Als je regelmatig je banden lucht geeft, rijd je veiliger, zuiniger, schoner en stiller. Toch controleert drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Dat komt onder andere omdat ze niet weten wat de juiste bandenspanning moet zijn. Om het je gemakkelijk te maken, kun je met de nieuwe webapplicatie watismijnbandenspanning.nl eenvoudig checken wat voor jouw auto de juiste bandenspanning is.

Autobandencheck_vind_met_je_kenteken_je_bandenspanning

Hoe werkt het?

Ga naar watismijnbandenspanning.nl, vul je kenteken in en selecteer de juiste bandenmaat. Daarna kun je zien wat de juiste bandenspanning is voor jouw banden. De website biedt tevens een agenda-alert. Je krijgt dan elke twee maanden een herinnering, zodat je weet dat het tijd is om je banden te checken en lucht te geven.

Waarom is het nu zo belangrijk om de bandenspanning te controleren?

Per maand lopen je banden vanzelf met ongeveer 0,1 – 0,2 bar per maand leeg. Of je nu veel of weinig rijdt dat maakt niet uit. Is de bandenspanning te laag dan zorgt dat voor een hoger brandstofverbruik, langere remweg, meer geluid en je zult merken dat je banden harder slijten. Daarom is het zo belangrijk dat je één keer in de twee maanden je banden controleert en als het nodig is er lucht bij doet. Zo rijd je veiliger, zuiniger, schoner en stiller.

Bridgestone Turanza T005

Waar vind je een bandenpomp?

Helaas is tegenwoordig niet iedere benzinepomp voorzien van een bandenpomp. Op de website vindbandenpomp.nl vind je betrouwbare bandenpompen bij jou in de buurt en kun je tevens zien of het gebruik wel of niet gratis is.

Watismijnbandenspanning.nl is ontwikkelt door het programma Kies de Beste Band in samenwerking met bandenproducent Vredestein.

Meer weten over onderhoud van banden?

Het goed onderhouden van je autobanden is van groot belang voor je veiligheid op de weg. Wil je weten waar je, naast de bandenspanning, nog meer op moet letten? Download dan nu onze gratis whitepaper "Alles over onderhoud & Vervanging van autobanden".

New call-to-action