Bandenmerken

Populaire banden merken

Of je nu op zoek bent naar banden voor je personenwagen, een bestelwagen of 4x4/SUV, ieder merk heeft het juiste type band waar jij naar op zoek bent. Wij hebben de bandenmerken onderverdeeld in drie segmenten; A-merk, B-merk en C-merk. Uiteraard vind je binnen deze segmenten zowel winter- en zomerbanden als 4-seizoenenbanden.

0001-1

Banden in het A-merk segment

Banden in dit segment worden ook wel premium banden genoemd. Premium banden bieden vaak meer zekerheid over veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid dan B-merken of C-merken. Door de allerlaatste technologische ontwikkelingen zijn A-merken er op gericht om de bestuurder comfort en veiligheid te bieden op de weg. Tevens slijten banden in dit segment minder snel en hebben ze vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt.

Bekende merken als Michelin, Continental, Goodyear en Pirelli zijn hier goede voorbeelden van, maar ook de merken Dunlop, Vredestein en Bridgestone vallen binnen het A-segment.

Ultrac Vorti+ sfeerbeeld (3)

Banden in het B-merk segment

Naast A-merken zijn er natuurlijk ook B-merken. Banden in dit segment worden over het algemeen geproduceerd door de A-merk fabrikanten, het zijn dus ook vaak tweedelijns merken. Deze banden hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn ontwikkeld om veilig en duurzaam te rijden. Zeker wanneer je niet veel kilometers rijdt op jaarbasis is een band uit dit segment een uitstekende keus.

Ook het B-merk heeft tegenwoordig zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden.

We zetten een aantal B-merken voor je op een rijtje; Fulda, Firestone, GT Radial, Hankook, Kumho, Nokian, Semperit, Uniroyal en Yokohama.

103032_Low

Banden in het C-merk segment

Voor wie op zoek is naar veilige en goedkope banden, is een C-merk band voldoende. Deze banden leveren uiteraard geen topprestaties zoals
A-merken, maar ze zijn wel veilig. C-merk banden voldoen namelijk aan de gestelde veiligheidsnormen. Bovendien zijn C-merken ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. De merken Apollo, Achilles en Nankang zijn C-merk banden.

Apollo Alnac 4G Creative Advertisement _96dpi_1280x854px_E_NR-12265