Sluiten

<% vm.ap.name %>

<% vm.ap.address + vm.ap.number %>
<% vm.ap.postcode %>
<% vm.ap.city %>
<% vm.ap.telefoon %>
<% vm.ap.email %>

Kies je montagepunt

Max. afstand

Gevonden montagepunten (<% assemblyPoints.length %>)

<% ap.name %>

<% ap.name %>

<% ap.address %> <% ap.number %>
<% ap.postcode %>
<% ap.city %>
<% ap.telefoon %>
<% ap.email %>
Maandag
08:30 - 17:00
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
<% ap.zaterdag %>
Zondag
Gesloten

<% ap.city %> (<% getDistanceForAssemblyPoint(ap) %>)

Instellen als montagepunt
Kies een datum

Kies een dagdeel
kies hier een voorkeursdatum en –dagdeel voor de montage van je banden. De definitieve afspraak wordt telefonisch aan je bevestigt.
Het is van belang om een voorkeurs-datum en -dagdeel voor de montage te kiezen, zodat er een montageafspraak ingepland kan worden.
Mijn keuze bevestigen

Garage "" is ingesteld als montagepunt.

100% zeker de juiste band
Altijd de beste montage
Achteraf betalen
"Je banden worden afgeleverd bij het, door jou, gekozen montagepunt zodat je zelf niet met de banden hoeft te sjouwen."

Winterbandenplicht

In veel landen moeten personenwagens zijn uitgerust met winterbanden gedurende winterse omstandigheden. In Nederland is het niet wettelijk verplicht om met winterbanden te rijden, maar zodra de temperatuur onder de 7 °C komt wordt het rijden met winterbanden wel aanbevolen.

Waar en wanneer zijn winterbanden verplicht?

Bevindt u zich regelmatig in het buitenland tijdens de wintermaanden? Dan raden wij het aan om grondig uit te zoeken waar en wanneer winterbanden een verplichting zijn, om de nodige bekeuringen te voorkomen, maar vooral ten behoeve van uw eigen veiligheid!

De winterbandenwet gaat van kracht bij winterse omstandigheden. Dit is niet op voorhand te bepalen en daarom is verstandig tijdig uw banden te vervangen als er een rit door het buitenland op de planning staat. Onder winterse omstandigheden worden doorgaans sneeuw, ijs en een temperatuur van 7 °C of kouder gerekend.

Hieronder staat de wetgeving met betrekking tot winterbanden per land weergegeven. Het sneeuwvloksymbool is de maatstaf waarmee wordt bepaald welke band als winterband beschouwd mag worden. Winterbanden zijn tevens verplicht onder caravans en aanhangers, op enkele uitzonderingen na.

 
Albanië Verplicht                             

Winterbanden zijn lokaal verplicht. Sneeuwkettingen zijn ook toegestaan en moeten tussen 01-11 en 30-04 aanwezig zijn in het voertuig.

België Niet verplicht

Wel aanbevolen tijdens de wintermaanden (7 °C of kouder)
In België is het verboden om tussen 1 april en 30 oktober met winterbanden te rijden die een lagere snelheidsindex hebben dan de maximum snelheid van het voertuig.

Bosnië-Herzegovina

Verplicht

Verplicht tussen 15-11 en 15-04 bij winterse weersomstandigheden met M&S-codering en het sneeuwvloksymbool. Zomerbanden met 4mm profiel en sneeuwkettingen zijn ook toegestaan.

Bulgarije Niet verplicht

Verplicht bij winterse omstandigheden voor de in Bulgarije geregistreerde voertuigen. Voor buitenlandse voertuigen zijn winterbanden niet verplicht maar worden wel sterk aanbevolen.
Sneeuwkettingen moeten verplicht aanwezig zijn in het voertuig tussen 01-11 en 31-03.

Denemarken Niet verplicht Wel aanbevolen tijdens de wintermaanden (7 °C of kouder). Sneeuwkettingen mogen alleen worden toegepast als er sneeuw of ijs op het wegdek ligt.
Duitsland Verplicht

Verplicht bij winterse omstandigheden (aanhangers en caravans uitgezonderd).
In Duitsland is een profieldiepte van minstens 1,6 mm verplicht, maar 4 mm wordt in de winter aanbevolen. De boete voor het rijden zonder winterbanden bedraagt € 60,- en bij gevaar of hinder € 80,-.Sneeuwkettingen zijn verplicht bij signalisatie.

Estland Verplicht

Verplicht van 01-12 tot 28-02. Buiten deze periode zijn winterbanden ook verplicht tijdens winterse weersomstandigheden.

Finland Verplicht

Verplicht tussen 01-12 en 28-02. Sneeuwkettingen hoeven in Finland niet verplicht in het voertuig aanwezig te zijn.

Frankrijk Verplicht bij signalisatie

De winterbandenverplichting wordt in bepaalde regio’s (Alpen/Pyreneeën) aangegeven met borden op basis van regionale bepalingen. Indien verplicht moet de band een minimale profieldiepte van 3,5 mm. De boete voor het niet hebben van winterbanden in Frankrijk bedraagt € 135,- en er mag niet verder gereden worden. Ook neemt kans op aansprakelijkheid bij een ongeval toe.

Griekenland Niet verplicht

Sneeuwkettingen zijn alleen verplicht bij signalisatie en mogen alleen gebruikt worden op met sneeuw of ijs bedekte wegen.

Groot Brittannië Niet verplicht Wel aanbevolen tijdens de wintermaanden (7 °C of kouder). Sneeuwkettingen mogen het wegdek niet beschadigen en daarom mogen ze alleen gebruikt worden op met sneeuw of ijs bedekte wegen.
Hongarije Niet verplicht

Wel moeten er sneeuwkettingen bij winterse omstandigheden aanwezig zijn in het voertuig. Ook zodra het bord “sneeuwkettingen verplicht” aan de grenspost is geplaatst mogen enkel voertuigen die voldoende sneeuwkettingen hebben het land binnen.

Ierland Niet verplicht

Indien je op winterbanden rijdt moeten er wel vier winterbanden gemonteerd zijn. Sneeuwkettingen mogen de weg niet beschadigen en mogen daarom alleen gebruikt worden als er sneeuw of ijs op het wegdek ligt.

IJsland Verplicht

Verplicht tussen 01-11 en 15-04.

Italië Verplicht bij signalisatie

Verplicht in de Aostavallei tussen 15-10 en 15-04, in de rest van het land wordt een verplichting met borden aangegeven. Bij een ongeluk is het niet gebruiken van winterbanden, overal, een argument voor de toewijzing van schuld.

Kosovo Verplicht

Verplicht bij winterse omstandigheden en er moeten wel vier winterbanden gemonteerd zijn. Als alternatief voor winterbanden is het toegestaan om sneeuwkettingen op de aangedreven as te gebruiken.

Kroatië Verplicht

Verplicht tussen 10-11 en 01-04, ook voor caravan en aanhanger. Zomerbanden met sneeuwkettingen zijn ook toegestaan. Sneeuwkettingen moeten in het voertuig aanwezig zijn en gebruikt worden als er minstens 5cm sneeuw ligt of bij ijzel.

Letland Verplicht

Verplicht tussen 01-12 en 01-03. Buiten deze periode kunnen winterbanden ook verplicht zijn als de weersomstandigheden het vereisen. Sneeuwkettingen mogen alleen gebruikt worden bij met sneeuw bedekte wegen.

Litouwen Verplicht

Verplicht tussen 10-11 en 01-04 voor alle voertuigen.

Luxemburg Verplicht

Verplicht bij winterse omstandigheden.De boete voor het niet hebben van winterbanden in Luxemburg bedraagt € 74,- en de kans op aansprakelijkheid bij een ongeval neemt toe. Sneeuwkettingen mogen het wegdek niet beschadigen en alleen worden gebruikt bij sneeuw of ijzel.

Macedonië Verplicht

Verplicht tussen 15-11 en 15-03 buiten de bebouwde kom. Winterbanden moeten een profiel van minimaal 4mm hebben. Zomerbanden met 4mm profiel en sneeuwkettingen zijn ook toegestaan. Winterbanden moeten een M&S-codering en sneeuwvloksymbool hebben. Gedurende dezelfde periode is het verplicht om bij signalisatie sneeuwkettingen te hebben.

Malta Niet verplicht

Geen verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen zijn niet toegestaan.

Moldavië Verplicht

Verplicht tussen 01-12 en 01-03 bij winterse weersomstandigheden. Een boete bij overtreding bedraagt€ 10,-.

Montenegro Verplicht

Verplicht tussen 15-11 en 01-14. De banden moeten minimaal 4mm profiel hebben. Sneeuwkettingen zijn binnen deze periode ook verplicht in het voertuig te hebben.

Nederland Niet verplicht Wel aanbevolen tijdens de wintermaanden (7 °C of kouder). Sneeuwkettingen zijn in Nederland niet toegestaan.
Noorwegen Verplicht

Verplicht tussen 01-11 en de eerste maandag van Pasen bij winterse weersomstandigheden. Sneeuwkettingen zijn ook toegestaan in deze periode. In het noordelijke deel van Noorwegen zijn winterbanden verplicht en sneeuwkettingen toegestaan in de periode van 16-10 tot 01-05. 4-seizoenenbanden worden niet als winterband beschouwd.

Oekraïne Niet verplicht  
Oostenrijk Verplicht Verplicht tussen 01-11 en 15-04 bij winterse omstandigheden. Buiten deze periode verplichting bij signalisatie. Een profieldiepte van 4 mm is vereist. Bij het negeren van de winterbandenwet in Oostenrijk kan de boete in geval van gevaarzetting oplopen tot € 5.000,- en inbeslagname van de auto. Sneeuwkettingen moeten aanwezig zijn in het voertuig.
Polen Niet verplicht Wel aanbevolen tijdens de wintermaanden (7 °C of kouder). Sneeuwkettingen zijn verplicht bij signalisatie en moeten gemonteerd zijn op de aangedreven as.
Portugal Niet verplicht Geen verplichting van winterbanden. Wel kunnen sneeuwkettingen verplicht zijn als dit wordt aangegeven.
Roemenië Verplicht

Verplicht bij winterse weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden worden niet gezien als winterband. Het rijden met ongeschikte banden kan een boete opleveren tot wel € 1.350,-. Het is verplicht om sneeuwkettingen in het voertuig te hebben bij zomerbanden en onder winterse omstandigheden.

Servië Verplicht

Verplicht tussen 01-11 en 01-04 bij winterse omstandigheden. Sneeuwkettingen moeten in de auto aanwezig zijn en zijn verplicht bij signalering. De kettingen mogen alleen gebruikt worden in combinatie met winterbanden.

Slovenië Verplicht Verplicht 15-11 en 15-03 bij winterse weeromstandigheden. De banden moeten over een profieldiepte van minstens 3 mm beschikken. Sneeuwkettingen moeten in het voertuig aanwezig zijn gedurende deze periode en mogen alleen gebruikt worden op met sneeuw of ijs bedekte wegen.
Slowakije Verplicht

Verplicht tussen 15-11 en 31-03 bij winterse weersomstandigheden. Sneeuwkettingen zijn alleen verplicht bij borden.

Spanje Verplicht bij signalisatie Verplicht bij signalisatie (zeer lokaal in bergachtige regio’s). Sneeuwkettingen zijn verplicht bij signalisatie in bergachtige gebieden.
Tsjechië Verplicht Verplicht tussen 1-11 en 31-03 of bij temperaturen van 4 °C of kouder. Op bepaalde wegen wordt ook verplichting in de periode 1-11 tot 30-4 aangegeven door middel van signalisatie. Sneeuwkettingen zijn verplicht in bergachtige gebieden als het wordt aangegeven op borden.
Zweden Verplicht

Verplicht tussen 01-12 en 31-03 bij winterse weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden worden niet als winterband beschouwd. Sneeuwkettingen zijn niet verplicht maar wel toegestaan.

Zwitserland Verplicht

Verplicht bij signalisatie. (buiten de verplichte regio’s worden winterbanden sterk aanbevolen). Wanneer er door middel van borden aangegeven staat dat winterbanden vereist zijn, moeten de banden beschikken over een minimale profieldiepte van 4 mm. Bij het negeren van de winterbandenplicht loopt men de kans op een boete vanaf € 73,- en aansprakelijkheid bij ongevallen. Sneeuwkettingen zijn ook alleen verplicht als het wordt aangegeven op een bord.

Wit Rusland Niet verplicht

Wel aanbevolen tijdens winterse weersomstandigheden.