Sluiten

<% vm.ap.name %>

<% vm.ap.address + vm.ap.number %>
<% vm.ap.postcode %>
<% vm.ap.city %>
<% vm.ap.telefoon %>
<% vm.ap.email %>

Kies je montagepunt

Max. afstand

Gevonden montagepunten (<% assemblyPoints.length %>)

<% ap.name %>

<% ap.name %>

<% ap.address %> <% ap.number %>
<% ap.postcode %>
<% ap.city %>
<% ap.telefoon %>
<% ap.email %>
Maandag
08:30 - 17:00
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
<% ap.zaterdag %>
Zondag
Gesloten

<% ap.city %> (<% getDistanceForAssemblyPoint(ap) %>)

Instellen als montagepunt
Kies een datum

Kies een dagdeel
kies hier een voorkeursdatum en –dagdeel voor de montage van je banden. De definitieve afspraak wordt telefonisch aan je bevestigt.
Het is van belang om een voorkeurs-datum en -dagdeel voor de montage te kiezen, zodat er een montageafspraak ingepland kan worden.
Mijn keuze bevestigen

Garage "" is ingesteld als montagepunt.

100% zeker de juiste band
Altijd de beste montage
Achteraf betalen
"Je banden worden afgeleverd bij het, door jou, gekozen montagepunt zodat je zelf niet met de banden hoeft te sjouwen."

Winterbanden

In de bandenwereld kunnen we er niet meer omheen: winterbanden bieden dé oplossing voor een zo veilig mogelijk verkeer. De veiligheid van een auto wordt grotendeels bepaald door de autoband en zeker wanneer er sprake is van winterse weersomstandigheden. Winterbanden zijn speciaal geconstrueerd om het weggedrag van de wagen te verbeteren bij natte, besneeuwde of beijzelde wegen. De mate waarin de band over deze unieke kwaliteiten beschikt, is afhankelijk van de factoren merk, prijs en afzonderlijke kwaliteit van de desbetreffende winterband.

 

Kenmerken van een winterband
In tegenstelling tot zomerbanden of 4-seizoenenbanden is de winterband gefabriceerd aan de hand van de juiste formule waarmee de auto met zoveel mogelijk grip over een besneeuwd wegdek kan rijden. Het effect van een winterband tijdens de koude perioden van het jaar is te danken aan de sterk verbeterde techniek. Elementen als de breedte van het draagvlak en de rubbersamenstelling zorgen gepaard met de lamellentechniek en de profieldiepte voor een band die opgewassen is tegen de winterse omstandigheden van Nederland en de rest van Europa.

Wanneer de temperatuur onder de 7°C komt blijft het rubber van de winterband flexibel. De zomerband wordt harder naarmate de temperatuur daalt, wat zorgt voor minder grip op de weg. Met een winterband komt de auto, gepaard met de lamellen en de een diep profiel, vele malen sneller tot stilstand op een besneeuwd wegdek. Dit kan het verschil maken in noodsituaties, waar men altijd op voorbereid moet zijn!

Met haar diepe profiel biedt de winterband teven de oplossing tegen mogelijke aquaplaning. Een veelvoorkomend fenomeen op natte snelwegen, wanneer het water op de band niet afgevoerd kan worden en er een moment van ´zweven´ ontstaat. Met een dieper profiel is de winterband in staat meer water af te voeren op hoge snelheden, en de kans op aquaplaning neemt af.


Wanneer kiest u voor een winterband?
Winterbanden bieden niet alleen tijdens sneeuw meer veiligheid op de weg, maar ook bij ijzel en regen zijn de voordelen groot. Bij temperaturen onder de 7 graden hebben winterbanden een kortere remweg en meer grip op natte wegen dan zomerbanden. Wij raden het aan om in het najaar, zodra de R weer in de maand zit, over te schakelen op winterbanden. Lees hierover meer in ons blog: winterbanden wisselen wanneer moet dat? 

De winterband heeft haar naam niet voor niets gekregen, want tijden de zomermaanden draaien de rollen om. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, nemen de prestaties van de winterband weer af. De remweg wordt langer, er is een toename van slijtage en de handeling eigenschappen nemen af. Wissel daarom in het voorjaar ook weer tijdig je winterbanden om naar zomerbanden! Meer over het wisselen naar zomerbanden wisselen wanneer moet dat?

Voordelen van winterbanden:

·         Winterbanden bieden meer grip bij temperaturen lager dan 7°C

·         De kans op ongelukken bij winterweer is ernstig verkleind

·         De levensduur van zomerbanden wordt bespaard in de wintertijd

·         Minder kans op aquaplaning bij hevige regen

·         Winterbanden zorgen in de wintermaanden voor een algemene toename van de veiligheid voor ú, de passagiers en uw omgeving

 

Hoe herkent u een winterband?
Een winterband wordt herkent aan de hand van het sneeuwvloksymbool op de wang (zijkant) van de band. Dit symbool geeft aan dat de band aan de minimale eisen van een winterband voldoet. Om die reden kan het sneeuwvloksymbool teruggevonden worden op de 4-seizoenenbanden, als deze voldoen aan de winterbandeisen.

LET OP: Vaak wordt de herkenning van een winterband vastgesteld met de M+S (mud + snow) markering. Deze graadmeter komt voort uit de Verenigde Staten maar is NIET relevant voor de kwaliteit van een winterband, omdat de markering door de fabrikant zelf geplaatst wordt.

 

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn in Nederland niet wettelijk verplicht, maar in veel Europese landen is dit wel het geval. Gaat u in de winterperiode op vakantie? Lees u dan vooraf goed in waar en wanneer de winterbandenplicht geldt.