Welke winterband heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding?

Ben je op zoek naar een winterband met de beste prijs/kwaliteitsverhouding dan kunnen wij je daar wel een advies in geven. Het bandenmerk Apollo heeft diverse type winterbanden en is qua prijs/kwaliteitsverhouding zeer aan te bevelen. Het merk Apollo is misschien niet zo bekend, maar wordt geproduceerd in de fabriek van het merk Vredestein. Het merk Vredestein staat bekend als een merk dat zeer gespecialiseerd is in kwalitatief goede winterbanden. Echter aan het merk Vredestein zelf hangt een ander prijskaartje. Omdat het merk Apollo in deze fabriek ook van de band afrolt, kun je er van uitgaan dat je voor een leuke prijs een prima winterband hebt. Natuurlijk kunnen we niet in je portemonnee kijken en kies je liever voor nog een goedkopere winterband of juist voor een wat duurdere winterband in het A-segment. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De keuze is aan jou.

3-autobandencheck-banden-winter-winterband-de-beste-prijs-kwaliteitsverhouding-volgens-autobandencheck.nl-966220-edited

Kies je voor een A-, B- of C-merk winterband? 

Ben je op zoek naar winterbanden maar weet je niet of je moet kiezen tussen een A, B of C merk dan geven wij je een korte uitleg wat het verschil is tussen deze 3 segmenten. Onder het A-merk, of premium autobanden, verstaan we de merken zoals Michelin, Bridgestone en Goodyear. Deze merken zijn duurder in aanschaf maar daar staat tegenover dat deze banden beter presteren, een hogere veiligheid en langere levensduur met zich meebrengen.

De B-merk winterbanden

De B-merk winterbanden zijn prima banden en zeker ook veilige banden maar slijten net iets harder dan de A-merken. De B-merk winterbanden worden over het algemeen geproduceerd door de fabrikanten van de A-merken. Wij adviseren een B-merk als je niet al te veel kilometers rijdt.

Een aantal populaire B-merk banden zijn:

  • Firestone
  • Fulda
  • Kumho
  • Yokohama

De C-merk winterbanden

Als laatste zijn er C-merk winterbanden of ook wel budgetbanden genoemd. Ook dit zijn, net zoals bij het B-merk, kwalitatief goede en veilige winterbanden. Zeker aan te bevelen als je niet te veel kilometers maakt en ook leuk voor je portemonnee. Een aantal Budgetmerken zijn; Apollo, Nankang, Uniroyal en Toyo.

Nieuwe winterbanden nodig?

Heb jij al een winterbandenset, maar weet je niet of deze nog goed genoeg zijn voor aankomende winter? Doe dan onze test en wij geven je hier een gepast advies over. Zo weet je eenvoudig en snel of je nieuwe banden nodig hebt of niet. De test doe je hier!

Bridgestone Turanza T005

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de juiste winterband

Een aantal factoren die heel belangrijk zijn om de juiste winterbanden voor onder je auto te vinden hebben o.a. te maken met wat voor soort rijder je bent:

  • Wat voor auto rijd je?
  • Je rijstijl
  • Het aantal kilometers die je per jaar rijdt
  • Ben je een zuinige rijder?
Door hier kritisch naar te kijken, heb je al een redelijk goed beeld welke band bij je past. Zo weet je zeker dat je jaren rijplezier gaat hebben na de aanschaf van je winterbanden.

De complete winterbandengids is nu te downloaden!

Het aanschaffen van winterbanden is niet altijd een eenvoudige keuze. Om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van de voordelen en de reden waarom winterbanden in de winter de veiligste keuze zijn, hebben we een complete winterbandengids "Alles over Winterbanden" opgesteld.