Wat kost een autoband?

Autorijden is leuk, het geeft je een gevoel van vrijheid en in deze maatschappij is een auto bijna niet meer weg te denken. Echter aan de leuke kanten van het auto rijden zitten ook de minder leuke kanten en dat is wanneer we onkosten krijgen. Het vervangen van de banden is één zo’n kostenpost. Voor je eigen veiligheid adviseren wij niet al te veel te bezuinigen op de banden. Een band is dan wel rond en zwart, maar het is ook het enige contact met de weg. Wij hopen je met onze blog een duidelijk beeld te kunnen bieden wat een autoband kan gaan kosten.

autobandencheck wat kost een autoband

Aanschafkosten per band

Wat de aanschafkosten van een autoband zijn heeft natuurlijk te maken met wat voor type auto je rijdt en wat voor type banden je onder jouw auto gemonteerd wilt hebben. Heb je een type auto met een bijzondere bandenmaat dan weet je bij voorbaat al dat hier meer kosten bij komen kijken dan wanneer je een auto rijdt met een standaard maat. Daarnaast is er een prijsverschil door het diverse aanbod van bandenmerken. Hierin wordt een onderscheid gemaakt in A-merken, B-merken en C-merken.

A-merken banden

Een A-merk staat voor hoge kwaliteit en daar staat ook een ander prijskaartje tegenover dan bijvoorbeeld een B-merk band. Wij hebben alle A-merken in onze webshop beschikbaar. Met A-merk banden kun je denken aan de wat bekendere merken als Continental, Goodyear, Pirelli en Michelin, maar ook de merken Bridgestone, Hankook, Dunlop en Vredestein.

B-merken banden

Een B-merk beschrijven wij bij Autobandencheck ook wel als Bewuste keus. Onder Bewuste keus verstaan we bijvoorbeeld merken als Apollo, Firestone, Toyo Tires en Nokian. Een B-merk is een autoband met een prima prijs/kwaliteitsverhouding. B-merken zijn autobanden die regelmatig goed scoren bij autobanden testen en verkrijgbaar zijn voor een leuke prijs. Overige bekende B-merken zijn; Fulda, GT-Radial, Kumho, Semperit, Uniroyal en Yokohama.

C-merken banden

Bij Autobandencheck wordt het C-merk aangegeven als Budgetband.. Wanneer je weinig kilometers maakt en op zoek bent naar een prima, niet al te dure autoband dan is een budgetmerk een prima keus.

De minste kosten heb je wanneer je auto rijdt op standaard wielen en banden. Wanneer je mooie lichtmetalen velgen onder de auto wilt, die voorzien zijn van een andere bandenmaat dan standaard onder de auto zit, dan komen er meer kosten bij kijken.

Montagekosten 

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen dan dien je nog rekening te houden met de montagekosten die er bij komen. De montagekosten worden altijd per band berekend en verschillen per garagebedrijf. De gemiddelde prijs zal ongeveer rond de € 25,- per band liggen. Voor runflat banden wordt meestal een toeslag gerekend. Dit aangepaste tarief heeft te maken met het feit dat er voor montage van Runflat banden specifieke technische kennis en/of apparaten voor nodig zijn.

Grootte van de autoband

Hoe groter de autoband hoe meer je er voor betaalt. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe autobanden voor onder jouw auto dan is het heel belangrijk dat je weet wat de maat van je autoband is. De maat van je band vind je op de wang(zijkant) van de band. De maat van de band bestaat uit 6 elementen:

Zorg altijd dat je de juiste grootte autobanden onder je auto hebt zitten.

Opslag van de banden

Wanneer je op zomer- en winterbanden rijd dan heb je altijd een set banden die ergens opgeslagen dienen te  worden. Je kunt er voor kiezen om de banden thuis op te slaan, om zo kosten te besparen. Als je de banden thuis opslaat, moet je er wel voor zorgen dat dit op de juiste manier gebeurd om een langere levensduur van uw autobanden te garanderen. In ons blog: "5 tips voor het zelf opslaan van autobanden thuis" lees je hier er meer over. Heb je niet de ruimte om je autobanden thuis op te slaan dan kun je vaak wel terecht bij een garagebedrijf in de buurt. 

Zijn jouw banden aan vervanging toe?

Wil jij graag weten of jou banden nog wel een seizoen mee kunnen of misschien toch vervangen dienen te worden? Door eenvoudig weg 10 vragen te beantwoorden, geven wij je direct een passend advies! Doe de test hier!