Waar moet je rekening mee houden als je een nieuwe winterband wilt aanschaffen?

Als het profiel van je winterband minder dan 4 millimeter is, dan wordt het tijd voor een nieuwe winterband. Ook als je winterbanden ouder zijn dan zes jaar, is het verstandig om te kiezen voor een nieuwe set. Dat is veiliger én scheelt in het brandstofverbruik.

9-autobandencheck-band-winterbanden-Waar-moet-je-rekening-mee-houden-als-je-een-nieuwe-winterband-wilt-aanschaffen

De maat van de nieuwe winterband

Natuurlijk moet je rekening houden met de maat van je nieuwe winterband. De maat is eenvoudig af te lezen op de zijkant van de huidige banden van je auto. Daarnaast kan een bandenexpert je hiermee natuurlijk ook helpen. Meer over de bandenmaat lees je in ons blog: Wat is mijn bandenmaat?

De prijs

Natuurlijk is de prijs van je nieuwe winterbanden belangrijk. Je wilt liever niet teveel betalen, maar wel veilig de weg op kunnen in de winter. Rijd je niet veel en ga je de weg ook niet op als het bijvoorbeeld sneeuwt of glad is? Wellicht kun je dan kiezen voor 4-seizoenenbanden. Als je wel veel moet rijden en je wilt de veiligste banden voor op een glad wegdek, kies dan voor echte winterbanden? Dat de duurste band niet altijd de beste nieuwe winterband is, lees je hieronder. 

Score in de ANWB winterbandentest

Elk jaar houdt de ANWB een winterbandentest. In deze test worden vele winterbanden van verschillende merken en verschillende maten met elkaar vergeleken. Een klein tipje van de sluier: premium merken behalen niet altijd beste resultaten. En er zijn meer dingen om rekening mee te houden. Zo scoort een nieuwe winterband met hogere snelheidscoderingen minder goed dan banden met lagere snelheidscoderingen. En wie wil er nou 240 rijden door de sneeuw? Leestip: watis de beste winterband volgens de ANWB?

Bridgestone Turanza T005

Nieuwe winterband voor in wintersportgebieden

Ben je van plan om op wintersport te gaan naar Duitsland? Of om dagje de sneeuw op te zoeken met je kinderen? In Duitsland moeten auto’s verplicht winterbanden hebben om door (extreme) winterse weersomstandigheden te mogen rijden. Op de zijkant van de band moet een berg met een sneeuwvlok staan. Doorgaans kun je het beste tussen oktober en april met winterbanden door Duitsland rijden. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Wil je weten waar in Europa winterbanden nog meer verplicht zijn? Lees dan onze blog: Waar in Europa zijn winterbanden verplicht?

Download de gratis winterbandengids!

Wil je na het lezen van deze blog nog meer te weten komen over winterbanden? Download dan nu onze complete gids "Alles over Winterbanden".