Meer over banden

Niet de auto zelf zorgt voor de gewenste prestaties en veiligheid op de weg, maar juist de banden zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het weggedrag. De band vormt het enige contact met de weg en speelt daarom een cruciale rol op het gebied van grip, veiligheid, wegligging, comfort en duurzaamheid. Het is dan ook van groot belang dat er bij de aanschaf van banden zorgvuldig gekozen wordt voor de juiste band.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van nieuwe banden?

Bij de aanschaf van banden zijn er een aantal zaken zeer belangrijk om tot de juiste aankoop te komen. Ten eerste is er de vraag of uw oude banden wel aan vervanging toe zijn? Hier kunt u achter komen door o.a. de profieldiepte van uw oude banden te controleren. Indien uw profieldiepte onvoldoende scoort zijn uw banden sowieso aan vervanging toe. Ook als de banden beschadigd zijn wordt er geadviseerd om de banden direct te laten vervangen. Om tot de juiste banden voor onder uw auto te komen dient u natuurlijk ook de maat van uw banden te weten, deze maat kunt op de wang van de band aflezen. Als de maat van de banden bekend is, wordt de keus al beperkter maar desondanks blijft het aanbod aan banden groot. Om toch snel en gericht tot de gewenste band te komen spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Uw rijgedrag, soort auto, het aantal kilometers op jaarbasis en de weersomstandigheden zijn hier enkele voorbeelden van. Iemand die op jaarbasis meer dan 15.000 kilometer rijdt en met name op de snelweg zit zal sneller kiezen voor premium banden aangepast aan het zomer- en winterseizoen. Iemand die de auto puur en alleen gebruikt voor woonwerk-verkeer zal misschien eerder kiezen voor banden uit het Quality segment en zal een 4-seizoenenband volstaan.

Waarom banden aanschaffen via Autobandencheck.nl?

Via Autobandencheck.nl kunt u eenvoudig en snel, vanuit huis, zoeken naar de juiste band en deze vervolgens op afspraak laten monteren onder uw auto bij een van de zorgvuldig geselecteerhet montagepunten bij u in de buurt. Naast het voordeel dat u zich vanuit huis op uw gemak kunt laten informeren en u niet zelf met de banden in uw hand op zoek moet naar een garage voor de montage, biedt Autobandencheck.nl het unieke voordeel van alléén aanbetalen. U voldoet bij uw bestelling slechts een aanbetaling a € 25,- en betaald achteraf, na montage van de banden onder uw auto, pas het restant bedrag. U "reserveert" als het ware de bestelde banden en betaald pas als u de banden daadwerkelijk heeft ontvangen.

Autobandencheck.nl staat voor kwaliteit en service en daarom selecteren wij onze montagepunten zelf. Het ruime netwerk van montagepunten voldoet aan alle kwaliteitseisen om de montage van uw bestelde banden op een professionele wijze te laten verlopen. Wij bieden een ruim assortiment aan zomer- winter- en 4 seizoenenbanden. U kunt terecht voor budgetmerken tot aan de beste Premium banden. Alle banden uit het assortiment zijn voorradig en daardoor grijpt u nooit mis.